top of page
  • Writer's pictureAVIAM veterinari

Com podem ajudar als nostres gossos a passar la revetlla de Sant Joan?

Updated: Jun 17, 2020


- Ser comprensius amb ell, ja que el seu comportament es deu a l’efecte de l’estrès que no és capaç de controlar per si mateix.

- No reforçar la conducta negativa: ignorar la seva actitud el màxim possible i no intentar calmar-lo ni consolar-lo. Si té por, el fet d’agafar-lo, acaronar-lo o protegir-lo físicament fa que li donem a entendre que està en perill. Per això, hem d’intentar actuar amb naturalitat i no agreujar la situació.

- Realitzar una teràpia per a dessensibilitzar-lo de la seva por i planificar-la amb suficient temps d’antelació.

- Passar la nit de Sant Joan a casa o en llocs allunyats de les zones de celebració.




- En cas de quedar-se a casa, posar mesures per a evitar la seva fugida:

• Zona segura: hem d’habilitar un espai dins de la llar on se senti protegit i còmode. Podem triar un lloc per a ell o deixar que vagi a un que ja hagi triat. Tant pot servir una caixa de cartró tapada amb mantes, com sota el llit i, fins i tot, dins de la banyera si allà se sent més segur.


• Reduir el soroll dins de la casa: deixar la tele o la ràdio encesa, o bé posar música (de relaxació o clàssica, per exemple); tancar les finestres per a esmorteir el soroll.

• Quedar-se a casa amb ell: sempre que sigui possible, estar a casa amb ell, ja que els dona molta seguretat.

• Feromones: es tracta de substàncies que es difonen a l'ambient recreant, per exemple, l'olor que desprèn la mare als cadells, que els calma immediatament. En el cas del gos, es recomana el collar de feromones, que el portarà quan surti al carrer.

• Suplements naturals relaxants: n'hi ha molts i d'efectes variables segons l'animal. Es recomana que es facin servir 2 setmanes abans (com per exemple, calmex, calmatonine, zylkene, Flors de Bach...). Alguns contenen passiflora, teanina, triptòfan i vitamines que fan que l'animal no entri en pànic quan sent els petards.

• Dietes: per aquells animals més difícils de medicar, també hi ha dietes que contenen suplements naturals que els poden ajudar.

• Ansiolítics: per a fer que el gos estigui més relaxat i tranquil. Hi ha molts productes al mercat, fins i tot alguns creats expressament per combatre la fòbia al soroll. És fonamental que sigui el veterinari qui decideixi quin producte li és el més adient, en funció del nivell de por i de l'estat de gos: segons l'edat, si té problemes cardíacs, etc.


Per a més pautes i informació, vine al nostre centre veterinari!


236 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page